Celem konkursu było rozwijanie pasji i uzdolnień kulinarnych uczniów gimnazjum. Tym razem uczestnicy musieli wykonać w ciągu 120 minut roladki z piersi kurczaka – a’la devolay oraz surówki według własnego pomysłu.
W konkursie wzięły udział zespoły z Publicznego Gimnazjum w Orońsku, Gimnazjum w Bliżynie i Gimnazjum Nr 2 im. Powstańców Warszawy w Skarżysku-Kamiennej.
Zwyciężył zespół z Gimnazjum w Bliżynie w składzie: Michalina Okła, Alicja Gałka, Aleksandra Bernat pod opieką pani Anny Podolskiej. Na drugim miejscu uplasowali się uczniowie Gimnazjum Nr 2: Anna Mamla, Angelika Sułek i Katarzyna Domagała przygotowani przez Alicję Fusik i Katarzynę Myszka. Trzecie miejsce zajęli podopieczni Elżbiety Kaleta z Gimnazjum w Orońsku: Paulina Kupiec, Oliwia Bartnik i Paulina Mędrek.
Honorowy patronat nad konkursem objął Prezydent Miasta Skarżyska-Kamiennej Konrad Krönig.
Napisz komentarz
Komentarze