Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 24 listopada 2024 09:49
Reklama

Świętokrzyskie tradycje i przysmaki

Świętokrzyski Festiwal Smaku to impreza, która już po raz ósmy gościła na terenie regionu świętokrzyskiego. Tegoroczna edycja odbyła się w Tokarni, gdzie przyjechało ponad 120 wystawców z produktami regionalnymi, rękodziełami, pysznymi wędlinami i serami.
Świętokrzyskie tradycje i przysmaki
Świętokrzyskie tradycje i przysmaki

Podczas dwóch dni, goście bawili się przy muzyce Kapel i Zespołów Ludowych, a wystąpili: Kapela Działoszacy, Zespół‚ Korytniczanki, Zespół‚ Pieśni i Tańca Wincentowianie, Zespół Pieśni i Tańca ze Strawczynka, Kapela Jędrzej, Kapela Heńka z Małogoszcza.

Świętokrzyski Festiwal Smaku to także czas ciekawych prelekcji. Uczestnicy imprezy mogli wysłuchać dr Alicji Trukszyn, która opowiadała o tradycjach kulinarnych Kielecczyzny. Dodatkową atrakcją był konkurs kulinarny „Zróbmy sobie jaja” oraz konkurs na Najpiękniejsze stoisko Świętokrzyskiego Festiwalu Smaku”.

 

 

Powiązane galerie zdjęć:

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama