Świętokrzyska Kuźnia Smaków wzbogaciła się o kolejnych siedemnaście podmiotów. W Tokarni wręczono certyfikaty lokalnym producentom oraz rekomendacje oferty ŚKS jako produktu turystycznego.
Świętokrzyska Kuźnia Smaków, to dzisiaj już znana marka.
Do Tokarni przyjechali producenci żywności, która spełnia wysokie wymogi ŚKS. Siedemnaście podmiotów odebrało certyfikaty, świadczące o produkowaniu przez nich żywności o najwyższej jakości.
Dokonania ŚKS dostrzegła Polska Organizacja Turystyczna, która nagrodziła ŚKS pierwszym miejscem w ogólnopolskim konkursie „ Na Wsi Najlepiej” w kategorii „Oferta Szlaków Kulinarnych Na Obszarach Wiejskich”.
Nam podczas degustacji smakowała potrawa serwowana przez przedstawicieli kuchni z Sandomierza.
Pod szyldem Świętokrzyskiej Kuźni Smaków zjednoczonych jest obecnie 89 podmiotów. W Tokarni certyfikaty odebrały dwa podmioty kuchni regionalnej i piętnaście podmiotów zakwalifikowanych jako produkt regionalny.
Napisz komentarz
Komentarze