Poniżej prezentujemy listę laureatów konkursu:
- Produkty i przetwory mięsne - "Garniec z indykiem" gospodarstwa agroturystycznego "Różane Wzgórze" Agnieszki Wysockiej (powiat kielecki),
- Produkty i przetwory z ryb - "Pieczeń z karpia z warzywami" gospodarstwa rybackiego "Stawy" Piotra Suchonia (powiat jędrzejowski),
- Produkty mleczne - "Ser kozi dojrzewający w sianie Świętokrzyska Łąka" z "Kwaśnych Wiśni" Justyny Majcher (powiat jędrzejowski),
- Przetwory owocowe - "Mus z antonówki" Magdaleny Szlkarz z Koła Gospodyń Wiejskich Wola Świdzińska (powiat włoszczowski) oraz ax aequo "Agrest w soku własnym - skórki agrestowe" autorstwa Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju Radlina i Gminy Górno KGW "Radlinianki" (powiat kielecki),
- Produkty miodowe - "Ćmielowski odsklepinowy miód wielokwiatowy" Edyty i Jarosława Wodyńskich z pasieki "Barć" w Ćmielowie (powiat ostrowiecki)
- Produkty zbożowe - "Chleb orkiszowy na kwasie z kapusty autorstwa Karoliny Paryż (powiat kielecki) i ax aequo "Precle staszowskie" z Piekarni "Sojda" Krzysztofa Sojdy (powiat staszowski),
- Wyroby cukiernicze - "Dojrzewający piernik staropolski" Małgorzaty Giec z Koła Gospodyń Wiejskich Bebelno (powiat włoszczowski),
- Napoje alkoholowe - "Miód pitny Vilkus trójniak morela" z Miodosytni Vilkus Marcina Wilkusa (powiat jędrzejowski),
- Inne produkty regionalne - "Farsz z kaszy gryczanej niepalonej z Małyszyna" z "Wanilii i Migdałów" Małgorzaty i Rafała Zacharskich (powiat starachowicki).
Napisz komentarz
Komentarze