Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 3 października 2024 06:37
ZOBACZ:
Reklama

Doznania kulinarne na najwyższym poziomie. Ruszyła XII edycja Festiwalu Smaku

Przystawka plus danie główne, deser i drink. W Kielcach ruszyła XII edycja Festiwalu Smaku. Przez pięć dni w restauracjach i kawiarniach można spróbować specjalnie przygotowanych potraw w festiwalowych cenach. Sprawdziliśmy menu jednego z lokali biorącego udział w wydarzeniu.

Do piątku w kieleckich restauracjach i kawiarniach można spróbować specjalnie przygotowanych na te okazję dań w festiwalowych cenach. Celem wydarzenie jest niezmiennie zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście.

Podczas Festiwalu Smaku goście mogą spodziewać się kulinarnych doznań na najwyższym poziomie. Z naszą kamerą odwiedziliśmy restaurację Blue. Do wyboru m.in. danie wegetariańskie: bagietka z krewetkami tygrysimi z pomidorkami, ale nie tylko.

Kurczak supreme puree musztardowe, groszek cukrowy, marchewka glazurowana – to kolejna potrawa, którą zaserwują szefowie kuchni jeśli chodzi o dania główne.

To już XII edycja wydarzenia. Głównym założeniem projektu jest zarówno aktywizacja mieszkańców, jak i promowanie idei „Slow Food”, przy czym wspieranie lokalnej przedsiębiorczości gastronomicznej.

W zimowej edycji wydarzenia udział bierze ponad 40 restauracji i kawiarni z Kielc oraz regionu. Lista uczestników Festiwalu Smaku, wraz ze zdjęciami dań i opisami dostępna jest na stronie internetowej www.festiwalsmakukielce.pl oraz na Facebooku.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama