Do piątku w kieleckich restauracjach i kawiarniach można spróbować specjalnie przygotowanych na te okazję dań w festiwalowych cenach. Celem wydarzenie jest niezmiennie zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście.
Podczas Festiwalu Smaku goście mogą spodziewać się kulinarnych doznań na najwyższym poziomie. Z naszą kamerą odwiedziliśmy restaurację Blue. Do wyboru m.in. danie wegetariańskie: bagietka z krewetkami tygrysimi z pomidorkami, ale nie tylko.
Kurczak supreme puree musztardowe, groszek cukrowy, marchewka glazurowana – to kolejna potrawa, którą zaserwują szefowie kuchni jeśli chodzi o dania główne.
To już XII edycja wydarzenia. Głównym założeniem projektu jest zarówno aktywizacja mieszkańców, jak i promowanie idei „Slow Food”, przy czym wspieranie lokalnej przedsiębiorczości gastronomicznej.
W zimowej edycji wydarzenia udział bierze ponad 40 restauracji i kawiarni z Kielc oraz regionu. Lista uczestników Festiwalu Smaku, wraz ze zdjęciami dań i opisami dostępna jest na stronie internetowej www.festiwalsmakukielce.pl oraz na Facebooku.
Napisz komentarz
Komentarze