Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 20 września 2024 00:06
ZOBACZ:
Reklama
Reklama

Iwona Zasuwa gościem I Festiwalu Smaków Babiego Lata w Ciekotach

Gościem specjalnym I Festiwalu Smaków Babiego Lata, na który zapraszają Starosta Kielecki Mirosław Gębski i Wójt Gminy Masłów Tomasz Lato będzie Iwona Zasuwa, autorka bestsellerowej serii książek Smakoterapia, nie bez powodu nazywana Królową Kaszy Jaglanej.
Iwona Zasuwa gościem I Festiwalu Smaków Babiego Lata w Ciekotach
Iwona Zasuwa gościem I Festiwalu Smaków Babiego Lata w Ciekotach

Centrum Edukacji i Kultury "Szklany Dom" w Ciekotach zaprasza na spotkanie podczas, którego Iwona Zasuwa opowie o prostych sposobach na zdrowe odżywianie się i zdradzi przepisy na weki i kiszonki, które zachwycą Wasze podniebienia i podbiły serca czytelników książki "Smakoterapia 3. Spiżarnia".

Start w niedzielę 10 października o godz. 14:00 w "Szklanym Domu". Wstęp jest wolny.

W ramach festiwalu odbędą się konkursy kulinarne, a na scenie amfiteatru wystąpią zespoły folklorystyczne z powiatu kieleckiego.

O IWONIE ZASUWIE:

muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. Autorka bestsellerowej serii pt. Smakoterapia.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama