Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 28 listopada 2024 20:50
Reklama
Reklama

Znany szef kuchni gościem w "Promieniu"

W hotelu „Promień”, a konkretnie w przyhotelowej restauracji „Szuflada” będzie można spróbować dań przygotowywanych według receptur Wiesława Ambrosa. Był on w ostatnim czasie gościem hotelu. Mamy dla Państwa krótką rozmowę z mistrzem kulinarnym.

Wiesław Ambros, kucharz, krytyk kulinarny, znawca i propagator kuchni polskiej, założyciel i prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, członek Akademii Kulinarnej Królestwa Hiszpanii – to tylko kilka z „tyt ułów”, jakimi można go określić. Znany publiczności telewizyjnej choćby z programu „Śląskie od kuchni” czy „8 smaków Europy”.

W ostatnim czasie, na zaproszenie Danuty Banaczek, gościł w hotelu Promień.

Wspólne gotowanie zaowocowało nowymi przepisami w menu restauracji „Szuflada”. Te nowości będą przygotowywane według receptury Wiesława Ambrosa, który przez te kilka dni pracował w kucharzami hotelu „Promień”. Wiesław Ambros znany jest m.in. z propagowania kuchni polskiej, co podkreślał w rozmowie z nami.

Nie ma się więc co dziwić, że podczas pokazowego gotowania Wiesław Ambros zaserwował wspólnie z kucharzami z Promienia dania z kaczki. Mistrz przy okazji rozmowy z nami dał też nadzieję tym, którym z gotowaniem nie do końca jest po drodze.

Jakie dania i w jaki sposób zostały one przygotowane, pokażemy państwu jeszcze w tym tygodniu.

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama