Wiesław Ambros, kucharz, krytyk kulinarny, znawca i propagator kuchni polskiej, założyciel i prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, członek Akademii Kulinarnej Królestwa Hiszpanii – to tylko kilka z „tyt ułów”, jakimi można go określić. Znany publiczności telewizyjnej choćby z programu „Śląskie od kuchni” czy „8 smaków Europy”.
W ostatnim czasie, na zaproszenie Danuty Banaczek, gościł w hotelu Promień.
Wspólne gotowanie zaowocowało nowymi przepisami w menu restauracji „Szuflada”. Te nowości będą przygotowywane według receptury Wiesława Ambrosa, który przez te kilka dni pracował w kucharzami hotelu „Promień”. Wiesław Ambros znany jest m.in. z propagowania kuchni polskiej, co podkreślał w rozmowie z nami.
Nie ma się więc co dziwić, że podczas pokazowego gotowania Wiesław Ambros zaserwował wspólnie z kucharzami z Promienia dania z kaczki. Mistrz przy okazji rozmowy z nami dał też nadzieję tym, którym z gotowaniem nie do końca jest po drodze.
Jakie dania i w jaki sposób zostały one przygotowane, pokażemy państwu jeszcze w tym tygodniu.
Napisz komentarz
Komentarze