Te umiejętności, o których chcemy Państwu dzisiaj powiedzieć to sztuka kulinarna. Nie byłoby sztuki kulinarnej bez bardzo dobrze wyposażonej kuchni.
- Uczniowie w naszym techniku mają bardzo dobrze wyposażoną bazę dydaktyczną. Przez pierwsze trzy lata nauki uczniowie przygotowują się do zdania egzaminu na kwalifikację pt. „Sporządzanie potraw i napojów” – powiedziała Edyta Skiba, nauczyciel zawodu w ZCKP.
Trafiliśmy na zajęcia praktyczne w Technikum Gastronomicznym. Potrawy i zapach zmusiły nas do tego, by spróbować przepysznych racuchów.
Duże umiejętności uczniów szkoły w Krzelowie musiały się przełożyć na sukcesy na polu konkursów międzyszkolnych.
- Agnieszka Baran i Justyna Kalińska bardzo dobrze reprezentują naszą szkołę na arenie międzyszkolnej. Zdobywają wiele nagród – chwali swoje podopieczne Edyta Skiba.
Za dalsze doskonalenie umiejętności dziewcząt trzymamy kciuki. Jesteśmy pewni, że absolwentki tej szkoły nie będą musiały długo szukać mężów!
Napisz komentarz
Komentarze