21 marca również nasze województwo weźmie udział w tym wydarzeniu. Busko – Zdrój i restauracja „Ponidzie” będą miały możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych umiejętności.
- Mamy niebywały zaszczyt uczestniczyć w wydarzeniu „Goût de France”. Polega ono na przyrządzeniu kolacji, która serwowana jest na pięciu kontynentach w ponad 150 państwach – wyjaśnia Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji „Ponidzie” w Słonecznym – Zdroju.
Restauracja „Ponidzie” jako jedyna w województwie świętokrzyskim została nominowana przez francuskiego Ministra Spraw Zagranicznych do udziału w „Goût de France”. To już druga edycja tego wydarzenia.
- Zostaliśmy wybrani jako jedna z osiemdziesięciu restauracji z całej Polski. W konkursie startowało ich ponad 350 na terenie naszego kraju. Mamy nadzieję, że 21 marca zaprezentujemy się dobrze – mówi Grzegorz Rąpel, dyrektor hotelu „Słoneczny Zdrój”
Przed restauracją trudne zadanie. O tym, jak poradzi sobie z zadaniem i jak zaprezentuje nasze województwo przekonamy się już 21 marca.
Napisz komentarz
Komentarze