Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 21 września 2024 04:33
ZOBACZ:
Reklama
Reklama

Francuskie zmagania

„Goût de France” to wydarzenie promujące francuską sztukę kulinarną w restauracjach z całego świata. Polega na przygotowaniu specjalnej kolacji, składającej się z dań pochodzących z tego kraju.

21 marca również nasze województwo weźmie udział w tym wydarzeniu. Busko – Zdrój i restauracja „Ponidzie” będą miały możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych umiejętności.

- Mamy niebywały zaszczyt uczestniczyć w wydarzeniu „Goût de France”. Polega ono na przyrządzeniu kolacji, która serwowana jest na pięciu kontynentach w ponad 150 państwach – wyjaśnia Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji „Ponidzie” w Słonecznym – Zdroju.

Restauracja „Ponidzie” jako jedyna w województwie świętokrzyskim została nominowana przez francuskiego Ministra Spraw Zagranicznych do udziału w „Goût de France”. To już druga edycja tego wydarzenia.

- Zostaliśmy wybrani jako jedna z osiemdziesięciu restauracji z całej Polski. W konkursie startowało ich ponad 350 na terenie naszego kraju. Mamy nadzieję, że 21 marca zaprezentujemy się dobrze – mówi Grzegorz Rąpel, dyrektor hotelu „Słoneczny Zdrój”

Przed restauracją trudne zadanie. O tym, jak poradzi sobie z zadaniem i jak zaprezentuje nasze województwo przekonamy się już 21 marca.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama