Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 24 września 2024 13:20
ZOBACZ:
Reklama
Reklama

Dobre, bo z Końskich

Doskonały smak, odpowiedni wygląd, cena adekwatna do jakości - to cechy Boczniaków z oferty Gospodarstwa Upraw Grzybów i Grzybni Mytkowski, za które wyroby otrzymały certyfikat programu „Doceń polskie”. Boczniaki z Miedzierzy k/Końskich zostały wyróżnione przez Lożę Ekspertów, która obradowała 27 stycznia w Czeladzi.

Godła promocyjne wręczono już po raz dziewiętnasty. Patronem honorowym programu „Doceń polskie”, w ramach którego nagradza się żywność najwyższej jakości, jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. 27 stycznia br. w Czeladzi miała miejsce XIX certyfikacja artykułów żywnościowych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.

Specjaliści z branży spożywczej, którzy tworzą Lożę Ekspertów, ocenili wyroby różnego typu i przyznali im noty w skali od 1 do 10 za: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Jednym z produktów, które otrzymały  maksymalną liczbę punktów są Boczniaki z oferty Gospodarstwa Upraw Grzybów i Grzybni Mytkowski.

- Wyróżnieniem tym mogą poszczycić się tylko najbardziej wartościowe artykuły spożywcze. Godło promocyjne jest przyznawane za konkretny produkt, a nie za cały asortyment producenta. Certyfikat nadawany jest na 2 lata. Po upływie tego czasu wytwórca może ubiegać się o ponowne nadanie wyróżnienia, warunkiem jest uzyskanie pozytywnych ocen od Loży Ekspertów podczas certyfikacji - wyjaśnia Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku i od tego czasu jego honorowym patronem jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Źródło: www.docenpolskie.pl


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama