XXII edycja konkursu daje możliwość producentom żywności tradycyjnej by pochwalić się swoim produktem - wyrobem, ale co najistotniejsze takie wydarzenia inicjują współpracę mieszkańców i angażują zasoby lokalne.
Oceny dokona komisja konkursowa pod przewodnictwem prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Krajowy organizator, czyli Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, w trakcie konkursu przyzna również nominacje do nagrody „Perła 2023” spośród produktów nagrodzonych we wcześniejszych edycjach.
Laureaci otrzymają cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego oraz sponsorów.
Organizatorami konkursu na szczeblu wojewódzkim są:
• Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
• Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach
• Muzeum Wsi Kieleckiej - Park Etnograficzny w Tokarni
• Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
Napisz komentarz
Komentarze