Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 30 września 2024 17:23
ZOBACZ:
Reklama

Będzie smacznie, tradycyjnie i na słodko

Rozstrzygnięcie konkursu kulinarnych, regionalnych smaków przed nami. W niedzielne przedpołudnie w Tokarni odbędzie się wielki XXII Finał Regionalnego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”. Wydarzenie swoje miejsce znalazło w TokarniW tym roku wystartuje rekordowa liczba produktów, będzie ich aż 37.

XXII edycja konkursu daje możliwość producentom żywności tradycyjnej by pochwalić się swoim produktem - wyrobem, ale co najistotniejsze takie wydarzenia inicjują współpracę mieszkańców i angażują zasoby lokalne.

Oceny dokona komisja konkursowa pod przewodnictwem prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Krajowy organizator, czyli Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, w trakcie konkursu przyzna również nominacje do nagrody „Perła 2023” spośród produktów nagrodzonych we wcześniejszych edycjach.

Laureaci otrzymają cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego oraz sponsorów.
Organizatorami konkursu na szczeblu wojewódzkim są:

•    Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
•    Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach
•    Muzeum Wsi Kieleckiej - Park Etnograficzny w Tokarni
•    Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama