Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 28 września 2024 17:32
ZOBACZ:
Reklama

Kuchnia sprzed 200 lat okraszona historią. Muzeum zaprasza na kolejne wydarzenie

Przez dwa dni: 19 i 20 czerwca (sobota-niedziela) plac Muzeum im. Orła Białego zapełni się straganami wystawców jadła i napoju nawiązujących do specjałów sprzed 200 laty. Nie zabraknie też występów artystycznych a gościem specjalnym niedzielnego dnia imprezy będzie półfinalistka Master Chef Junior Natalka Tokarska.

„Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu” – to motyw przewodni weekendowego spotkania w muzeum im. Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej. Nie zabraknie więc dawnych miodów, serów, ciast, wędlin i pierogów. Świętokrzyską kuchnię nawiązującą do potraw sprzed dwóch wieków zaprezentuje Natalia Tokarska.

O szczegółach mówi dyrektor placówki Grzegorz Bień.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
News will be here
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama