Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 19 września 2024 18:19
ZOBACZ:
Reklama
Reklama

Degustacje w Kombinacie Formy

W sobotę  odbyła się prezentacja kulinarna dwóch mistrzów kuchni Marcina Parda i Marcina Polusa wszystkiemu towarzyszyła degustacja win prowadzona przez somelierów firmy MAKRO. Byliśmy n miejscu z kamerą.

Uczestnicy sobotniego wieczoru mogli spróbować znakomitych win, a także przypatrzeć się , jak należy przygotowywać dania m.in. Z owoców morza, by zachowały smak i cieszyły nasze podniebienie. Kucharze odpowiadali na pytania, mówili również o ciekawostkach związanych z przygotowaniem poszczególnych dań.

Marcin Parda w restauracji w Kombinacie Formy to doświadczony kucharz, który od ponad 15 lat poprzez swoją pasję związany z branżą gastronomiczną. Bogate doświadczenie i umiejętności zdobywał w najlepszych polskich restauracjach. Vice Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Organizuje festiwale i konkursy kulinarne, zasiada w jury degustacyjnym. Jest właścicielem firmy zajmującej się szkoleniami i doradztwem.

Uczestniczył i koordynował wielokrotnie otwarcia prestiżowych hoteli oraz restauracji. Gotował dla wielu znanych osobowości zarówno z Polski jak i świata. Marcin uwielbia eksperymentować i łączyć ze sobą nietuzinkowe składniki, stąd zamiłowanie do kuchni śródziemnomorskiej. W sobotę towarzyszył mu inny mistrz kuchni Marcin Polus. Dobremu jedzeniu towarzyszyła możliwość degustacji win i również usłyszenia kilku ciekawostek o tym, jak należy degustować wino i jakie z nich są najlepsze. Wieczór się udał. Uraczeni smacznymi daniami i wysokiej jakości winem uczestnicy sobotniego wieczoru z Kombinatu Formy wychodzili zadowoleni.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama