Uczestnicy sobotniego wieczoru mogli spróbować znakomitych win, a także przypatrzeć się , jak należy przygotowywać dania m.in. Z owoców morza, by zachowały smak i cieszyły nasze podniebienie. Kucharze odpowiadali na pytania, mówili również o ciekawostkach związanych z przygotowaniem poszczególnych dań.
Marcin Parda w restauracji w Kombinacie Formy to doświadczony kucharz, który od ponad 15 lat poprzez swoją pasję związany z branżą gastronomiczną. Bogate doświadczenie i umiejętności zdobywał w najlepszych polskich restauracjach. Vice Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Organizuje festiwale i konkursy kulinarne, zasiada w jury degustacyjnym. Jest właścicielem firmy zajmującej się szkoleniami i doradztwem.
Uczestniczył i koordynował wielokrotnie otwarcia prestiżowych hoteli oraz restauracji. Gotował dla wielu znanych osobowości zarówno z Polski jak i świata. Marcin uwielbia eksperymentować i łączyć ze sobą nietuzinkowe składniki, stąd zamiłowanie do kuchni śródziemnomorskiej. W sobotę towarzyszył mu inny mistrz kuchni Marcin Polus. Dobremu jedzeniu towarzyszyła możliwość degustacji win i również usłyszenia kilku ciekawostek o tym, jak należy degustować wino i jakie z nich są najlepsze. Wieczór się udał. Uraczeni smacznymi daniami i wysokiej jakości winem uczestnicy sobotniego wieczoru z Kombinatu Formy wychodzili zadowoleni.
Napisz komentarz
Komentarze