Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 12 października 2024 00:26
Reklama

Prace nad nową kartą pod okiem eksperta

Przygotowanie wyśmienitego dania zależy od wielu czynników. Przede wszystkim potrzebny jest pomysł na potrawę. Po drugie – dobrej jakości składniki i piękne podanie. Znaczącą rolę odgrywa także technika. To właśnie nad nią przez dwa dni pracowali kucharze Willi Hueta pod okiem Rafała Maślankiewicza.

Kubki smakowe odpowiadają za rozróżnianie smaków. Kucharze w restauracjach prześcigają się w stworzeniu potraw, dzięki którym będziemy mogli rozkoszować się jedzeniem w pełni. Przy ich tworzeniu liczy się nie tylko jakość produktów, ale i sposób podania  oraz technika.

- Klucz do sukcesu to tak naprawdę dużo ciężkiej pracy, powtarzalność w tym co gotujemy. Właśnie nad umiejętnością powtarzania tego co gotujemy pracujemy – wyjaśnia Rafał Maślankiewicz, kucharz.

Przez dwa dni w kieleckiej Willi Hueta w doskonaleniu swoich umiejętności pomagał kucharzom Rafał Maślankiewicz, który miał przyjemność pracować z samym Wojciechem Modestem Amaro.

- Rafał otwierał tę restaurację i kiedyś u nas pracował, więc jak tylko jest w kraju to stara nam się pokazać coś nowego. Nie na co dzień ma się okazję pracować z kimś takim – tłumaczy Hubert Sanecki, szef kuchni Willi Hueta.

W Willi Hueta powstaje nowa karta dań. To nad jej przygotowaniem pracuje właśnie zespół.

- Cała załoga miała już przygotowane  dla mnie pytania, produkty i pomysły, więc ja tylko im podpowiedziałem jak coś ulepszyć, z czegoś zrezygnować – mówi Rafał Maślankiewicz, kucharz.

- Skupiamy się przede wszystkim na technice. Staramy się przerabiać jak najwięcej działów – dodaje Hubert Sanecki, szef kuchni Willi Hueta.

Nowa karta ma być dostępna najprawdopodobniej już od stycznia. Czym nas zaskoczy? Przekonamy się niebawem.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama