Kubki smakowe odpowiadają za rozróżnianie smaków. Kucharze w restauracjach prześcigają się w stworzeniu potraw, dzięki którym będziemy mogli rozkoszować się jedzeniem w pełni. Przy ich tworzeniu liczy się nie tylko jakość produktów, ale i sposób podania oraz technika.
- Klucz do sukcesu to tak naprawdę dużo ciężkiej pracy, powtarzalność w tym co gotujemy. Właśnie nad umiejętnością powtarzania tego co gotujemy pracujemy – wyjaśnia Rafał Maślankiewicz, kucharz.
Przez dwa dni w kieleckiej Willi Hueta w doskonaleniu swoich umiejętności pomagał kucharzom Rafał Maślankiewicz, który miał przyjemność pracować z samym Wojciechem Modestem Amaro.
- Rafał otwierał tę restaurację i kiedyś u nas pracował, więc jak tylko jest w kraju to stara nam się pokazać coś nowego. Nie na co dzień ma się okazję pracować z kimś takim – tłumaczy Hubert Sanecki, szef kuchni Willi Hueta.
W Willi Hueta powstaje nowa karta dań. To nad jej przygotowaniem pracuje właśnie zespół.
- Cała załoga miała już przygotowane dla mnie pytania, produkty i pomysły, więc ja tylko im podpowiedziałem jak coś ulepszyć, z czegoś zrezygnować – mówi Rafał Maślankiewicz, kucharz.
- Skupiamy się przede wszystkim na technice. Staramy się przerabiać jak najwięcej działów – dodaje Hubert Sanecki, szef kuchni Willi Hueta.
Nowa karta ma być dostępna najprawdopodobniej już od stycznia. Czym nas zaskoczy? Przekonamy się niebawem.
Napisz komentarz
Komentarze