Miody z przydomowych pasiek, zdrowe, często zaskakujące warzywa i owoce, wędzona szynka, sery oraz soki. Wszystko wyrabiane w naturalny, ekologiczny sposób.
- Prezentuję chleb z mojej piekarni. Wypiekamy go w tradycyjny sposób, z ekologicznej mąki – mówi Marek Bzówka, wystawca.
- Mam do zaproponowania miody, naturalny pyłek pszczeli i świeczki z wosku pszczelego – wylicza Mateusz Zygmunt, wystawca.
- W tym roku przywieźliśmy to, co ostatnio jest hitem, czyli korzeń czarny. W kuchni można go przyrządzać jak szparagi – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.
Podczas tegorocznej, piątej już edycji targów ekologicznych ECOFAMILY nie zabrakło nie tylko odwiedzających, ale i wystawców. Wielu z nich bierze udział w programie Góry Świętokrzyskie Naszą Przyszłością.
- Możemy się promować na targach i pozyskać fundusze unijne – mówi Agnieszka Ozga, wystawca.
- Przede wszystkim mamy kontakt z potencjalnymi klientami – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.
- Jeździmy na różnego rodzaju imprezy, wycieczki. Możemy się wystawiać i pozyskujemy nowych klientów – dodaje Mateusz Zygmunt, wystawca.
Przy okazji targów odbywała się również konferencja poświęcona tematyce ekologicznej, a w tym między innymi specyfice rynków zbytu naturalnych produktów rolnych oraz ich głównych kanałów dystrybucji.
Napisz komentarz
Komentarze