Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 7 października 2024 05:29
ZOBACZ:
Reklama

Ekologia to podstawa

O ekologii mówi się dużo i wszędzie. Propagowanie zdrowego stylu życia stało się w ostatnim czasie bardzo modne, a naturalne produkty to prawdziwy hit. W weekend na kieleckich targach zwolennicy branżowych nowinek i zdrowego odżywiania mieli prawdziwy raj. Wszystko za sprawą odbywających się już po raz piąty targów ECOFAMILY.

Miody z przydomowych pasiek, zdrowe, często zaskakujące warzywa i owoce, wędzona szynka, sery oraz soki. Wszystko wyrabiane w naturalny, ekologiczny sposób.

- Prezentuję chleb z mojej piekarni. Wypiekamy go w tradycyjny sposób, z ekologicznej mąki – mówi Marek Bzówka, wystawca.

- Mam do zaproponowania miody, naturalny pyłek pszczeli i świeczki z wosku pszczelego – wylicza Mateusz Zygmunt, wystawca.

- W tym roku przywieźliśmy to, co ostatnio jest hitem, czyli korzeń czarny. W kuchni można go przyrządzać jak szparagi – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.

Podczas tegorocznej, piątej już edycji targów ekologicznych ECOFAMILY nie zabrakło nie tylko odwiedzających, ale i wystawców. Wielu z nich bierze udział w programie Góry Świętokrzyskie Naszą Przyszłością.

- Możemy się promować na targach i pozyskać fundusze unijne – mówi Agnieszka Ozga, wystawca.

- Przede wszystkim mamy kontakt z potencjalnymi klientami – twierdzi Leszek Czekaj, wystawca.

- Jeździmy na różnego rodzaju imprezy, wycieczki. Możemy się wystawiać i pozyskujemy nowych klientów – dodaje Mateusz Zygmunt, wystawca.

Przy okazji targów odbywała się również konferencja poświęcona tematyce ekologicznej, a w tym między innymi specyfice rynków zbytu naturalnych produktów rolnych oraz ich głównych kanałów dystrybucji.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama