Na deptaku wzdłuż ulicy Sienkiewicza w Kielcach, mieszkańcy, jak i turyści, mogli skosztować różnych smakołyków, sprzedawanych na wielu stoiskach. II edycja Festiwalu Czekolady i Słodkości w Kielcach trwała od piątku do niedzieli.
Magdalena Fiszer-Rębisz -konferansjer Festiwalu Czekolady i Słodkości, mówiła o idei powstania imprezy , która narodziła się, dzięki założycielce WeForm - Izabeli Augustyn. Wspomniała też o właściwościach czekolady oraz jej cechach zdrowotnych na nasz organizm.
Na stoiskach można było zobaczyć tradycyjne czekolady, jak i wyroby o niesamowitych kształtach. Nie zabrakło także owoców, chałwy, pianek, czy gorących napojów.
Dla najmłodszych przygotowano warsztaty z produkcji czekolady, a także otwarte pokazy cukiernicze dla wszystkich uczestników. Dzieci uczyły się zdobić ciasteczka i tworzyć figurki z masy cukrowej. Magdalena Fiszer-Rębisz z entuzjazmem podkreślała, że festiwal kolejny raz odbył się w Kielcach.
Festiwal Czekolady i Słodkości nie kończy swojej trasy. Do końca października organizatorzy odwiedzą jeszcze 3 miasta.
Napisz komentarz
Komentarze