Gotowanie to ich prawdziwa pasja. Do rywalizacji stanęli być może przyszli szefowie kuchni.
Pierwszy etap - rozpoznawanie makaronów. Z kolei druga część polegała na rozbiórce tuszki drobiowej i wykonaniu elementu kulinarnego. Ich zadaniem było przygotowanie pięciu dań restauracyjnych.
W roli głównej pierś z kurczaka marynowana w soku z pomarańczy i limonki.
W Zespole Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach zorganizowano konkurs dla uczniów klas gastronomicznych pod nazwą „Bitwa na smaki.”
Celem konkursu jest rozwijanie zainteresowań młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz zachęcenie ich do pogłębienia wiedzy na temat różnych technik gotowania. Dla młodzieży to także okazja do poszerzenia swoich zdolności i poznania nowoczesnych trendów żywieniowych.
W jury zasiedli członkowie Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.
Jaki jest przepis na sukces w tym fachu według mistrzów?
Zwycięzcy otrzymali sprzęt gastronomiczny i możliwość odbycia praktyki zawodowej w prestiżowym zakładzie pracy.
Napisz komentarz
Komentarze