Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 15 października 2024 20:23
Reklama

Nagrodzono regionalne smaki

W niedzielę w Parku Miejskim odbył się finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Jurorzy oceniali w nim 56 potraw i napojów regionalnych. Najlepsze z nich znajdą się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Do grona 87 potraw z województwa świętokrzyskiego dołączyły w niedzielę m.in. Pierzchnickie smarowidło z gęsi z Pierzchnicy, Kozi kefir zakamieński z Bogucic w gminie Pińczów czy Miód rzepakowo-nektarowy z Obręczna w gminie Sadowie.

Nagrodę „Perła 2017” wręczono również Monice Pasterczyk za Tort Czekoladowo-Orzechowy oraz Halinie Dobrowolskiej za Chleb Żytni kielecki.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama