Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 24 grudnia 2024 18:16
Reklama
Reklama
Reklama

Azjatycka kuchnia zdobywa popularność

Zaczyna się kolejny długi weekend w tym roku. Po kilku dniach wolnego na początku maja, teraz dzięki tylko jednemu dniu urlopu odpoczywać możemy od czwartku do niedzieli. Czas ten to dobra okazja do wyjazdów, spotkań z rodziną czy spróbowania czegoś nowego...

Dni wolne często lubimy spędzać z rodziną i bliskimi przyjaciółmi. W naszej polskiej tradycji nierzadko wiąże się to z suto zastawionym stołem, tradycyjnymi potrawami lub grillowaniem.

Polacy mają taką mentalność, że ciężko przekonują się do nowych rzeczy. Jeśli już jednak czegoś spróbują, to ciężko ich od tego odciągnąć.

Podobnie jest z kuchnią azjatycką, która zdobywa coraz większą popularność. Jak pokazują statystyki, coraz rzadziej sięgamy po jedzenie z barów szybkiej obsługi na rzecz tradycyjnych potraw. Także tych z dalekiego wschodu.

Potrawy kuchni azjatyckiej charakteryzują się przede wszystkim dużą ilością warzyw, ryżu, grzybów, drobiu, czy ryb. Używa się w nich również dużo różnego rodzaju przypraw.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama