Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 29 września 2024 03:34
ZOBACZ:
Reklama

WARTO ZOBACZYĆ! Jak powstaje „Krówka Opatowska”?

„Krówka Opatowska” to wyjątkowy cukierek, produkowany od 35 lat w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Opatowie. By pokazać Państwu proces jego powstawania, odwiedziliśmy z kamerą spółdzielnię.

Niewiele jest już dzisiaj w Polsce takich zakładów, gdzie produkcją od A do Z zajmuje się człowiek. A właśnie tak jest w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej, gdzie powstają „Opatowskie Krówki”.

O całym procesie produkcji przysmaku wmateriale filmowym opowiada nam kierownik zakładu cukierniczego w spółdzielni mleczarskiej.

Dzienna produkcja „krówek” w OSM Opatów to 1300 kg. Jedna pracownica w czasie 8 godzin pracy jest w stanie zapakować 100 kg cukierków.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
News will be here
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
News will be here
Reklama