Hotel Tęczowy Młyn w Kielcach zmienił się we wtorek w wielką kuchnię. To właśnie w tym miejscu odbyło się finałowe starcie w konkursie Świętokrzyski Mistrz Kuchni. W finale spotkały się trzy pary, Piotr Łataś i Bartosz Pióro, zeszłoroczni laureaci Agnieszka Sadowska i Mateusz Skrzyniarz, oraz Aleksandra Legut i Paweł Siwiec ze szkół Awans.
Uczestnicy na przygotowanie potraw mieli godzinę. Pierwszą była ciepła przekąska z użyciem sera Buncok Strzałkowski, drugą danie główne z polędwicą wołowa, burakiem ćwikłowym oraz kaparami. Całość oceniało surowe jury.
Zwycięzcy zostali zaprezentowani na wieczornej, uroczystej gali. Podczas niej wręczono także nagrody najlepszym obiektom gastronomicznym w województwie.
Napisz komentarz
Komentarze