Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 22 grudnia 2024 05:21
Reklama
Reklama
Reklama

Mistrz Kuchni poznany

We wtorek w Kielcach poznaliśmy laureatów konkursu Świętokrzyski Mistrz Kuchni. O tytuł wśród amatorów walczyli uczniowie kieleckich szkół, w tym Awans. Potrawy, na których przygotowanie uczestnicy mieli godzinę, oceniało surowe jury.

Hotel Tęczowy Młyn w Kielcach zmienił się we wtorek w wielką kuchnię. To właśnie w tym miejscu odbyło się finałowe starcie w konkursie Świętokrzyski Mistrz Kuchni. W finale spotkały się trzy pary, Piotr Łataś i Bartosz Pióro, zeszłoroczni laureaci Agnieszka Sadowska i Mateusz Skrzyniarz, oraz Aleksandra Legut i Paweł Siwiec ze szkół Awans.

Uczestnicy na przygotowanie potraw mieli godzinę. Pierwszą była ciepła przekąska z użyciem sera Buncok Strzałkowski, drugą danie główne z polędwicą wołowa, burakiem ćwikłowym oraz kaparami. Całość oceniało surowe jury.

Zwycięzcy zostali zaprezentowani na wieczornej, uroczystej gali. Podczas niej wręczono także nagrody najlepszym obiektom gastronomicznym w województwie.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama