Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Królowe wielkanocnego stołu: mazurki, babki, dubajskie serniki i makowce

Wielkanoc to czas, gdy nasze stoły zdobią tradycyjne wypieki, które nie tylko cieszą podniebienia, ale i wprowadzają świąteczny nastrój. Wśród nich prym wiodą babka cytrynowa oraz mazurek. Cukierniczym trendem okazuję się sernik dubajski. O wypiekach i sekretach przepysznych ciast rozmawialiśmy z Lidią Broniś - szefową produkcji w cukierni Świat Słodyczy.
Reklama
Kliknij aby odtworzyć

Dziś nadawaliśmy z wyjątkowego miejsca jakim była kielecka Cukiernia "Świat Słodyczy". To kultowa marka doskonale znana na kieleckim i świętokrzyskim rynku cukierniczym. Ta rodzinna firma działa prężnie już od lat! Największym atutem cukierni są słodkości, które powstają z najlepszej jakości produktów. 

Reklama

Lidia Broniś, szefowa produkcji w cukierni Świat Słodyczy opowiedziała nam co oferuje cukiernia na święta Wielkiej Nocy.

18 kwietnia w piątek w cukierni rusza kiermasz świąteczny, w związku z tym każdy kto jeszcze nie ma pomysłu ani czegoś słodkiego na stół może w tym miejscu właśnie zaopatrzyć się w słodkie pyszności.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Czesio 19.04.2025 15:42
Dunajski sernik to prastare, typowo wielkanocne ciasto. Tyle tylko, że nie u nas.

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama