Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Przed nami wiosenne warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem!

14 marca w Zespole Placówek Szkolno- Wychowawczych w Kielcach odbędą się Wiosenne Warsztaty Kulinarne  z Kurtem Schellerem pod hasłem Rewia smakowa- od słonego do słodkiego, śledziowe inspiracje i słodkie arcydzieła
Kliknij aby odtworzyć

Nie tylko pyszny klasyczny schabowy ale wariacje na temat śledzi będzie można skosztować już niebawem, bo do Zespołu Placówek Szkolno- Wychowawczych w Kielcach zawita Kurt Scheller- szwajcarski szef kuchni i krytyk kulinarny. Uczniowie będą mogli zaprezentować swój talent i nauczyć się po mistrzowsku przyrządzić śledzia tradycyjnie i nowocześnie.

Reklama

W dniu kiedy odwiedziliśmy placówkę młodzi uczniowie ćwiczyli swoje umiejętności przygotowując tradycyjne, polskie ciasto czyli karpatkę.

3-osobowe zespoły uczniów z pięciu ośrodków, m.in. z Baryczy z Pińczowa czy ze Skarżyska- Kamiennej najpierw dowiedzą się, jak przyrządzić przystawkę, by potem przygotować i udekorować pyszny deser.

Placówka daje szanse młodym i zdolnym osobom niepełnosprawnym poprzez  przygotowanie ich na potencjalnych pracowników, na konkretne stanowiska realizując indywidualny program rozwoju kompetencji zawodowych.

Patronat medialny nad wydarzeniem objęła TV świętokrzyska. 

 

 

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama