Finaliści konkursu Master Baker rywalizowali w czterech kategoriach: zawodowcy, amatorzy, uczniowie i Koła Gospodyń Wiejskich. Poziom rywalizacji był wysoki, a uczestnicy wykazali się dbałością o detale, co sprawiło, że jury miało niełatwe zadanie wytypowania najlepszych. Wicedyrektor Zespołu Doskonalenia Zawodowego Tomasz Przygodzki, wyrażał duże wyrazy uznania dla ucznia oraz jego nauczyciela prowadzącego, za tak duży sukces.
Oliwier Rączka to uczeń III klasy o profilu gastronomicznym. W konkursie Master Baker brał udział już drugi raz. Jak sam mówił, zauważył u siebie progres - w zeszłym roku zdobył trzecie miejsce, a w tym roku uplasował się na drugim, otrzymując nagrodę w wysokości ponad 3000 tysięcy złotych.
"Najważniejsze jest to, żeby znaleźć dobrego mentora, który potrafi precyzyjnie wszystko wytłumaczyć. To jest klucz do sukcesu" - mówił uczeń.
Mariusz Bezak, nauczyciel przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej, od samego początku wspierał Oliwiera w rozwijaniu jego pasji do piekarstwa. Był dumny z ucznia, który jak podkreślał, pięknie się rozwija.
Hasłem przewodnim V edycji konkursu Master Baker było - "Dzisiejszy chleb tradycją dla przyszłych pokoleń". W finale przyznano dwanaście nagród.
Napisz komentarz
Komentarze