Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 19 września 2024 03:07
ZOBACZ:
Reklama
Reklama

W niedzielę XXIII Finał Regionalnego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

Już w niedzielę w Parku Etnograficznym w Tokarni odbędzie się XXIII Finał Regionalnego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem wydarzenia jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy na temat żywności wysokiej jakości.

32 produkty regionalne z różnych zakątków województwa świętokrzyskiego będzie smakowanych i ocenianych 26 maja podczas XXIII Finału Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, który odbędzie się w Parku Etnograficznym w Tokarni.

Do tegorocznej edycji konkursu zgłoszono 35 produktów, ale weryfikację przeszły 32.

Konkurs organizowany jest od 23 lat promując najlepsze regionalne i tradycyjne produkty żywnościowe oraz najlepsze dania i potrawy regionalne.

Imprezie towarzyszyć będzie kiermasz żywności z produktami i regionalnymi potrawami, nie zabraknie kiermaszu rękodzieła, a na scenie zaprezentują się m.in. Bolechowiczanie, Piekoszowianie, Kapela Świętokrzyska.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama