„Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda”
„Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda” pod taką frapującą nazwą w Zespole Szkół nr II w Jędrzejowie odbył się konkurs kulinarny, który miał za zadanie podniesienie poziomu kształcenia zawodowego w zakresie przygotowywania dań z wykorzystaniem produktów sezonowych oraz przypraw rozgrzewających. Konkurs kulinarny „Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda”, to sposób na doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzenie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych. Do konkursu w Zespole Szkół nr II w Jędrzejowie przystąpili uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Drugi etap konkursu polegał na przygotowaniu potraw pod czujnym okiem jury. Niektóre z zaproponowanych dań konkursowych budziły duże uznanie przewodniczącego składu jury. Jak się okazuje uczennice z ZS nr II w Jędrzejowie maja ogromne perspektywy przed sobą. Jakie dania między innymi trafiły na stół przed oblicze jurorów? Pod dużym wrażeniem serwowanych potraw był starosta jędrzejowski Paweł Faryna. Po kilku gorących chwilach jury wyłoniło zwycięzcę. Konkurs wygrała Natalia Kaczmarczyk.Wszystkim uczestniczkom konkursu gratulujemy umiejętności i już dzisiaj zachęcamy do udziału w kolejnym tego typu konkursie, bo władze szkoły już potwierdziły konkurs, który odbędzie się w okresie zimowym.
- 30.11.2021 11:55
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze