Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
piątek, 29 listopada 2024 17:46
Reklama
Reklama

„Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda”

„Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda” pod taką frapującą nazwą w Zespole Szkół nr II w Jędrzejowie odbył się konkurs kulinarny, który miał za zadanie podniesienie poziomu kształcenia zawodowego w zakresie przygotowywania dań z wykorzystaniem produktów sezonowych oraz przypraw rozgrzewających. Konkurs kulinarny „Rozgrzewające dania na jesienne dni – metoda na chłoda”, to sposób na doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzenie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych. Do konkursu w Zespole Szkół nr II w Jędrzejowie przystąpili uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Drugi etap konkursu polegał na przygotowaniu potraw pod czujnym okiem jury. Niektóre z zaproponowanych dań konkursowych budziły duże uznanie przewodniczącego składu jury. Jak się okazuje uczennice z ZS nr II w Jędrzejowie maja ogromne perspektywy przed sobą. Jakie dania między innymi trafiły na stół przed oblicze jurorów? Pod dużym wrażeniem serwowanych potraw był starosta jędrzejowski Paweł Faryna. Po kilku gorących chwilach jury wyłoniło zwycięzcę. Konkurs wygrała Natalia Kaczmarczyk.Wszystkim uczestniczkom konkursu  gratulujemy umiejętności i już dzisiaj zachęcamy do udziału w kolejnym tego typu konkursie, bo władze szkoły już potwierdziły konkurs, który odbędzie się w okresie zimowym.

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ZGŁOŚ INTERWENCJĘ

Masz temat? Napisz do nas!

Reklama
Reklama